Polyuretaanimuovit

Profmer Oy:n käyttämät materiaalit ovat eri ominaisuuksia sisältäviä polyuretaanimuoveja.

Osa materiaaleista on selkeästi elastisia eli kumimaisia ja osa kovia, ns. kovia elastomeerejä. Pehmeiksi integraaleiksi kutsutaan solumaista ja elastista materiaalia. Kaikkien yllä mainittujen materiaalien sisään voidaan integroida erilaisia inserttejä. Tuotteet ovat läpivärjättävissä.

Kustannuksiin voidaan vaikuttaa hyvällä suunnittelulla. Profmer voi toteuttaa suunnittelun alusta alkaen yhdessä asiakkaan kanssa, tai konsultoida työvaiheiden edetessä. Asiakaslähtöinen, helposti lähestyttävä ja joustava yhteistyö takaa tuotteiden nopean valmistuksen kustannustehokkaasti.

Ota yhteyttä »

Integraali polyuretaani – pehmeä integraali

Integraalipolyuretaanin paras ominaisuus on sen kestävyys tilanteissa, joissa tuote on jatkuvasti kovan kulutuksen kohteena. Raskaan teollisuuden parissa pehmeää integraalia käytetään linja-autojen käsinojiin ja istuimiin. Sitä käytetään myös traktoreissa, sekä metsäkoneissa ja muissa maatalouskoneissa, joissa vaaditaan hyvää iskunvaimennuskykyä ja joiden osat kokevat kovaa kuormitusta. 

Elastinen polyuretaani

Polyuretaanielastomeerejä käytetään mm. kaivos- ja maanrakennusteollisuuden käyttämissä koneissa ja tuotantolaitteissa, joissa tarvitaan iskunkestävyyttä ja vaimennuskykyä. Ominaisuuksiensa puolesta siitä pystytään valamaan kappaleita, joiden kovuusastetta muokataan tarpeeseen sopivaksi.

Kova polyuretaani

Kotelot ja näyttöjen kehykset, esim. ajoneuvoteollisuuteen, sekä erilaisten koneiden osien valmistus toteutetaan kovalla polyuretaanilla. Materiaali voidaan läpivärjätä asiakkaan toivomaan sävyyn, tai valmiit kappaleet voidaan maalata.

Tutustu muottien valmistukseen täällä.